WWDC 2013 – Hvad kommer der til at ske?

wwdc-2013

Nu kan vi snart ikke trække spændingen længere. Apples årlige udviklerkonference WWDC starter på mandag, 10 juni. Her får du en oversigt over hvad vi ved der kommer til at ske og hvad der er af rygter.

Der er afsat hele 2 timer til deres store åbningsevent der afholdes mandag kl. 19 dansk tid.

iOS 7
Apple plejer hvert år til WWDC at præsentere deres næste version af iOS. Dette kan vi bestemt også regne med i år og det kommer til at indeholde store forandringer i forhold til tidligere opdateringer. Efter den nuværende iOS 6 er frigivet, har John Ive overtaget udviklingen af det grafiske udtryk i iOS og derfor kan vi forvente drastiske ændringer.

Der går rygter om, at iOS 7 bliver et såkaldt “flat design” der er en meget populær måde at designe, blandt andet hjemmesider på, i øjeblikket. Der har været snak om at Apple vil holde sig til sorte og hvide farver uden for mange pang-effekter. Dette står dog lidt i kontrast når man ser på de bannere som Apple er ved at hænge op forud for WWDC 2013. De er meget farverige og 7-tallet er tyndt og ser smukt ud.

Mac OS X
Vi kan regne med at Apple vil præsentere den tiende store opdatering til Mac OS X, siden 2001. Rygterne går på at Apple vil tilføje flere funktioner fra iOS og integrere dem i styresystemet til Mac. Det er en tendens der har stået på på i et par år nu, at Apple sammensmelter oplevelsen mellem iOS og Mac OS X.

MacBook Air og MacBook Pro
Ved sidste års WWDC præsenterede Apple den nye MacBook Pro med Retina display. I år kan vi forvente forbedringer af hardwaren i MacBook Air og MacBook Pro. Selvom de to maskiner er tyndere end en finger, så går der alligevel rygter om at Apple vil lave dem endnu tyndere.

iRadio
Der har længe gået rygter om Apples forsøg på at indgå aftaler med store musikselvskaber, i et forsøg på at lave et modsvar på streamingstjenester, så som Pandora, Spotify og Google Play, som iTunes lader til at tabe terræn til. iRadio er stadig kun et gæt på hvad den nye tjeneste kommer til at hedde, men det forventes at det præsenteres til Apple event, da Apple efter sigende lige skulle have indgået den sidste store aftale med Sony. Tjenesten vil måske blive finansieret alene med reklameindtægter, hvilket vil sige at den bliver gratis at bruge.

Apple TV?
Hvad med Apple TV, kommer der til at ske noget på denne front? Rygterne er desværre ikke på vores side, men jeg håber og tror personligt stadig på at der vil komme en App Store til Apple TV. Om det bliver ved dette event må vi dog vente og se.

Hvor kan man se eventet LIVE? 
Det er ikke til at sige om det store åbningsevent bliver streamet live. Nogle år har Apple lagt et stream online, andre år ikke. Det er derfor ikke til at vide. Man kan holde øje med Apple.com´s forside hvor de linker til deres stream ca 18:50, hvis altså de vælger at streame det. Hvis ikke, så kan du helt sikkert finde en live blog i tekst og billeder hos engadget.com.

Skriv kommentar


fire + en =

2 kommentarer

  1. Mark Stoumann

    Jeg ser frem til hvad der skal ske i aften, jeg håber virkelig de har gjort noget ved UI’en i iOS7 :)

    Laver du løbende update som sidst?

  2. Nicki

    Hvis du har Apple TV, er der blevet tilføjet en app i dag, hvor eventet streames live Hr. Stoumann ;)