Tillykke med dit nye Apple TV!

Sådan kommer du i gang med dit nye Apple TV

apple tv alt hver der er underholdende

Du har måske lige fået et Apple TV i julegave eller fødselsdagsgave og nu vil du gerne vide hvordan man kommer i gang og udnytter Apple TV til sit fulde. I denne artikel gennemgår jeg netop dette, så du kommer godt fra start og kender til alle de smarte funktioner.

Opsætning
Apple er kendt for brugervenlighed, og opsætningen på Apple TV er ikke en undtagelse. Du skal blot tilslutte et HDMI kabel mellem dit fjernsyn og Apple TV, et strømstik, og hvis du har trådløst internet så er du faktisk kørende. Hvis ikke, så kan du også tilslutte et ethernet kabel.

Første gang du tænder for Apple TV, bliver du mødt af en menu hvor du bliver bedt om at vælge sprog, men hvis du allerede har en iPhone, så kan du springe dette trin over og benytte en enormt effektiv måde at opsætte Apple TV på (dette fremgår også på skærmen).

Tag din iPhone, tænd for bluetooth, og rør nu Apple TV fysisk med din iPhone. Der kommer nu en popup på din iPhone, hvor du bliver bedt om at indtaste email og kodeord til dit Apple ID.

Når du har gjort dette og trykket OK, spørger Apple TV om den må huske din email og kodeord, tryk JA og dit Apple TV er nu sat op og klar til brug. Bag motorhjelmen er der sket en masse automatiske ting. Dit Apple TV er koblet på det samme trådløse internet som din iPhone benytter, Apple TV husker dit Apple ID, så du let kan leje film og Apple TV har sat sprog og lokalinstillinger så de matcher din placering (dansk).

appletv_automatisk_setup

Ikoner på hjemskærmen
Apple TV består af en masse ikoner (apps) der leder dig ind til forskellige funktioner. Det kunne være Musik, Film, Netflix, Indstillinger osv. Hvis der er nogle af ikonerne du ikke ønsker at bruge, så kan du ændre rækkefølgen eller skjule dem ved at holde “enter” nede på Apple fjernbetjeningen endtil den begynder at vrikke.

Nemmere navigering
Det kan til tider være lidt besærligt at benytte den medfølgende Apple TV fjernbetjening, især når man skal søge efter ting. Derfor anbefaler jeg at man henter den gratis app “Remote” på din iPad, iPhone eller iPod Touch. Du kan ved hjælp af denne navigere rundt på Apple TV og bruge det indbyggede tastatur når du skal søge efter ting.

Du kan faktisk også opsætte din almindelige TV fjernbetjening til at styre dit Apple TV med. Jeg har lavet en video til hvordan du opsætter dette her.

apple tv remote app

Personliggør Apple TV
Som standard er der pauseskærm på Apple TV som sættes i gang efter et stykke tid uden brug, for at skåne dit fjernsyn mod pixels der “brænder sig fast”. Denne pauseskærm består af professionelle naturbilleder, men du har faktisk mulighed for at lave dette om til billeder du selv har taget.

Dette gør du ved at trykke på Indstillinger > Skærmskåner > Fotografier > iCloud fotos. Nu viser Apple TV personlige billeder du selv har taget. Skærmskåneren starter som standard efter 5 minutter, men dette kan selvfølgelig ændres eller det kan slås helt fra.

AirPlay
En af de ting jeg personligt bruger Apple TV mest til er AirPlay. AirPlay er en teknologi Apple har udviklet, som giver mulighed for at vise billeder, videoer, film og musik på dit Apple TV direkte fra din Mac, iPhone, iPad, iPod Touch og i fremtiden Apple Watch.

Det er super let at benytte. Hvis du ønsker at vise din computerskærm på Apple TV, så skal computeren bare være på samme WiFi som dit Apple TV og så vil der femgå et AirPlay ikon oppe i højre hjørne. Vælg dit Apple TV og skærmen vises nu.

apple tv airplay mac skærmdeling

Du kan gøre det samme fra f.eks. din iPhone, hvis du f.eks. gerne vil afspille en YouTube video på Apple TV. Du går blot ind i den video du ønsker at vise og nu fremgår der et AirPlay ikon nede i højre hjørne.

Er der noget du er i tvivl om eller noget andet du gerne vil vide, så læg endelig en kommentar! God fornøjelse med dit Apple TV.

Skriv kommentar


syv + otte =

19 kommentarer

 1. Preben

  Det virker ikke

 2. Preben

  få nu lagt en ordentlig brugsanvisning op så man kan få det til at virke har brugt mange kr. På det p.. Er koblet til tv via HDMI Converter og har fået Appellogoet på tv, men ingen ting på Ipad eller IPhone , har trådløst net og det virker bruger en anden boks til musikanlæg. Den har jeg slukket for men får ikke forbindelse til Tv 3 boksen ?????

 3. Jørgen sattrup

  Når jeg kører iphoto eller imovie fra Imac gennem apple tv kører billeder og lyd i små ryk. Kører via wi-fi. Routeren netgear cg3000 kører perfekt ihvert fald når jeg måler bredbåndshastighed.

  Tidligere har iphoto og imovie kørt perfekt. Kan det være fordi jeg har opgraderet til Yosemite fra Maverick

 4. Lene thorkelin

  Jeg bruger min IPad med mobilt internet til at se tv (DR og TV2). Kan jeg se det på mit tv (som ikke er et smart-tv) via Apple TV ?

  -1
  • Christian B

   Ja det kan du ved hjælp af AirPlay.
   På din iPad skal du blot stryge din finger fra bunden af skærmen og op ad.
   Dette frembringer en menu hvor du kan vælge AirPlay > Apple TV.
   Derved vil video og lyd blive afspillet på dit Apple TV.

 5. Jimmie

  Hej hvis appel tv bliver ved med at stoppe indstilling hvor der står indstiller dato og tid hvad skal man så.
  Der sker ikke en skid uanset om det på mobil eller på tv man indstiller.

  -1
 6. Harry Bjørn

  Hvordan får jeg stemme maskine til at holde op med at komme med instruktioner hvergang jeg bruger Apple fjernbetjeningen.??

 7. Poul-Erik

  Hej
  Mit Apple tv flader ud efter timer og nogen gange minutter helt umotiveret.
  Jeg har forsøgt med andet trådløst netværk det er det samme resultat
  for at få gang idet igen skal jeg på computeren og slette deling i hjemmet og logge på deling i hjemmet igen så køre det nogle timer og fader ud igen
  Jeg har ligeledes observeret at jeg ikke kan hente små videoer , efter reset af Apple tv kan jeg godt men efter ca. 3-5 min så stopper videoen et øjeblik opdatere (ser det ud til ) og fortsætter så, og andre video klip kan det ikke vise. hvad kan være årsagen
  Er det ikke muligt at vise egne videoklip uden adgang til internettet med Atv hvis det er noget netværks verificering mod Apple kontoen der laver ballade ?
  mvh

  -1
 8. Christina Milling

  Hejsa

  Jeg had apple tv og bruger min tlf. som remote, det er således at jeg har fået nyt internet og har ikke fået ændret internetkoden på Appletv og kan nu ikke bruge min tlf. som remote, jeg har ikke den gamle remote hvad gør jeg når jeg ikke har mulighed for at bruge samme internet som den apple tv er sat op med da det er stoppet ? HJÆLP er er helt på spanden :)

  -1
 9. johnkris

  Hej
  Vi har apple tv, som virker med vores iphone, men vi kan ikke komme på med vores ipad, symbolet for skærmdeling kommer kun på iphone…

  mvh.
  john

 10. Christian B

  Husk at du skal være forbundet det samme WiFi netværk på både Apple TV og iPad. Ellers virker det ikke :)

  • Johnkris

   Ja, vi er på samme WiFi, men alligevel kan vi ikke komme på med vores ipad, vi har læst alt og gjort som beskrevet, så ingen problem med iphone, men vi kan ikke komme på med vores ipad…

 11. Vibeke

  Jeg har prøvet at logge ind på youtube på mit Apple tv, men den vil have jeg taster en kode ind på min telefon på youtube som står på skærmen, der er bare det problem at koden på skærmen står med bogstaver og på appen under indstillinger for at parre vil den have tal… Jeg kan iøvrigt slet ikke finde en ” internetadgang ” på Apple tv på skærmen, altså så jeg kan gå Feks youtube på safari istedet for appen…. Kan man slet ikke det? Synes den er meget forvirrende :-(
  Og kan jeg ikke hente TV2 play ind og lægge på Apple tv??
  Mvh Vibeke

 12. Peter

  Hej mit Apple tv vil ikke forbinde til iTunes

  Det virker ellers godt nok fra min IPad

  Har prøvet at nulstille og genindlæse via min pc
  Nogen forslag?

  -1
 13. Ole

  Hej. Ved streaming af film, TV etc. fra min MacBook “hakker” det. Jeg kører trådløst med pc og Apple TV på samme wifi og hastigheden er også god. Der er ikke det samme problem, hvis jeg streamer fra en Iphone. Hvordan løser jeg det?

 14. Torgeir

  Jeg har fået air-play ikonet i øverste højre hjørne på min tlf. , men det kommer ikke noe air-play ikon nede i højre hjørne på telefonen når jeg vil vise mine billeder fra tlf.

 15. Kaj christensen

  Jeg har tilkoblet mit Apple tv ved Telia men kan jeg ikke få til at virke
  Hilsen kaj

 16. Finn

  Hej.
  Har flyttet min Apple tv ned i stuen, og kan bare ikke få lyd på fjernsynet, når jeg bruger IPad til tv via Apple tv.
  Hvad kan jeg ha gjort forkert