Siri virker ikke i Apple TV 4 med dansk Apple ID

Du kan hverken bruge Siri på dansk eller engelsk

apple-tv-4-fjernbetjening-siri

Overvejer du at købe det nye Apple TV 4 som Apple netop har åbnet for bestillinger til på deres hjemmeside? Synes du Siri funktionaliteten, der gør det muligt at snakke til fjernsynet via fjernbetjeningen, er en super fed feature? Så bør du læse med her. 

Det viser sig at det nye Apple TV 4 kommer med to modeller af softwaren i fjernbetjeningen. Den model der bliver solgt med Apple TV 4 i Danmark indeholder IKKE Siri funktionaliteten. Det bekræfter Apples support.

Siri til Apple TV 4 virker kun på engelsk og få andre sprog. Dette vidste vi allerede. Det overraskende er at du ikke kan bruge Siri på Apple TV 4, hvis du har købt enheden i Danmark – heller ikke den engelske Siri!

Jeg har været i kontakt med Apples Support for at få dette bekræftet. Det viser sig at hvis man køber Apple TV 4 i Danmark, kommer fjernbetjeningen med en særlig version af softwaren, der gør at man ikke kan give kommandoer via den indbyggede mikrofon.

I stedet vil knappen som ellers fungerer til Siri, bringe et tastatur op på skærmen, hvor man kan vælge bogstaver på den “gammeldags” måde. Det skulle heller ikke være muligt at få det til at virke ved at opsætte Apple TV´s sprog/land til engelsk i indstillingerne.

Dette er en virkelig skuffende melding, da en af de helt store features der blev fremhævet ved Apple TV 4, udover App Store, er muligheden for at bruge Siri til at fortælle hvad man vil se. Udover denne feature skulle der ellers ikke være nogen forskel på den danske og amerikanske model.

Det er muligt at Apple åbner op for Siri på den danske model, den dag Apple TV 4 også understøtter dansk sprog, men det er ikke bekræftet.

Fjernbetjeningen med Siri indbygget vil være tilgængelig i følgende lande: Australien, Canada, Frankrig, Tyskland, Japan, Spanien, England og USA.

Kigger man på Apples hjemmeside er der da også forskel på den måde fjernbetjeningen bliver beskrevet på henholdsvis den engelske og danske version. På Apples danske hjemmeside bliver Siri ikke nævnt overhovedet, hvorimod Apple har travlt med at fortælle om Siri på den engelske version. 

Opdatering: Det viser sig du godt kan benytte Siri fra et Apple TV købt i Danmark, men det virker KUN hvis du har et amerikansk Apple ID lige pt.

apple-tv-fjernbetjening-dansk-engelsk

Fjernbetjeningen på apple.com sammenlignet med apple.dk.

 

Skriv kommentar


tre + to =

34 kommentarer

 1. Jens

  Du skriver at der er to modeller af fjernbetjeningen. Er der ikke mere tale om fuldstændig samme slags hardware, og at det mere handler om to forskellige software-versioner. En UDEN, og en MED, Siri-funktionalitet. Det håber jeg virkelig! Er det ikke tilfældet, er det jo absurd at produktet koster det samme som Siri-udgaverne, og at vi TILMED skal købe en ekstra remote, når Siri endelig er klar i dansk version. Fik du svar på dette, da du var i kontakt med Apple Support? Er det ikke tilfældet, så får Apple på ingen måde mig til at købe det nye Apple Tv! Er der derimod tale om, at en software-update fra Apple, som senere vil give det danske Apple Tv, Siri-funktionalitet… ja, så er jeg på. Det andet ville være ufatteligt dumt af Apple. Venter spændt på en afklaring.

  • Christian B

   Hej Jens,

   Apple ville som altid ikke udtale sig om fremtiden. I deres optik er det slet ikke sikkert Siri nogensinde kommer på dansk til Apple TV (det gør det nu nok), men derfor kunne de ikke give mig et svar på om de åbner op for funktionaliteten i fjernbetjeningen på sigt.

   De forklarede at der var to forskellige modeller af fjernbetjeningen. Forskellen skulle kun være softwaren. Men hvordan man på sigt rent praktisk skal opdatere softwaren i en fjernbetjening er mig en gåde.

   Jeg tror vi bliver klogere i næste uge hvor folk begynder at modtage deres Apple TV og vi får meldinger fra dem om hvordan det hele virker i praksis.

 2. Chris

  Køb den fra England når den kommer i webshops der ikke er apples egne

 3. Søren

  Test af dansk udgave i ekstra bladet skriver, at der er adgang til dr tv. Mon ikke det er en fejl?

 4. Christian B

  Du skal tænke på at der er en app store. Så det kan sagtens være at DR har lavet en app. :)

 5. Daniel

  Mit Apple TV 4 skulle ifølge DHL komme imorgen, så skal nok forsøge at bekræfte DR TV delen. I hvert fald meget positivt, hvis DR har overgået sig selv og fået konverteret deres iOS app til tvOS. Så må vi se med TV2 Play… Jeg har ligesom andre på tråden her overvejet om jeg skulle bestille Apple tv fra Tyskland eller England istedet, men kom frem til, at det alligevel ikke var sikkert Siri ville virke her, og at det ville være mere besværligt, samt at Siri funktionen nok alligevel kommer til dk før eller siden. Jeg satser på før! God vind!

  • Christian B

   Hold os endelig opdateret når du får den :-)

 6. Hans Wollstein

  Man kan heller ikke skifte DNS addresse, hvilket man kan på ATV3. Så uden Siri og mulighed for direkte BBC (når den kommer) ønsker jeg ikke at punge ud med 1300 kr og returnerer. Af og til er det alså irriterende at bo i et lille sprogområde.

  -3
  • AppleTV

   Jeg kan udmærket skifte DNS. Du må gøre noget galt.

   • Hans Wollstein

    Hvordan gør du det så?

    • Hans Wollstein

     Jeg kan heller ikke AirPlay med VPN. Hjælp!

     -1
 7. Jesper V

  Er der nogen der ved, om et Apple TV 4 købt i USA kan indstilles til dansk, ligesom de gamle Apple TV og derved få HBO nordic, Viaplay osv?

  • Hans Wollstein

   Skift DNS til Denmark. Du må abn. på en DNS service for at få opgivet numrene.

   • Jesper V

    Det er vel ikke nødvendigt, når jeg befinder mig i Danmark, så er min router automatisk på en dansk DNS eller? Jeg abonnerede på et tidspunkt på unblock-us for at få en amerikansk DNS.

  • Thomas

   Jeg er netop hvemvendt fra New York med et Apple TV4, og kan bekræfte, at man kan indstille sprog osv til Dansk. DR bliver vist i foretrukne.
   Der må derfor være rimeligt at konkludere, at der er tale om præcis samme hardware hvadenten man køber i DK eller US.
   Eneste forskel ser ud til at være dokumentation plus strømkablet – dét skifter man naturligvis bare ud med et dansk.
   Jeg kan også sige, at jeg betalte 149+VAT = 162.22 USD, så der er små 300 at spare på den lille model.

 8. John

  Jeg har modtaget mit Apple TV dd. Og den er god nok der er ikke Siri i =/

  -2
 9. Uthen

  Siri virker fint på min danske Apple TV. Man skal bare logge ind med en amerikansk itunes konto, så virker det, men kun på engelsk… så hardwaren er der ikke noget problem med, det er mere hvornår Apple åbner for at kunne bruge Siri på dansk..

  • Hans Wollstein

   Yes! Det virker også hos mig! Hurra, hurra, hurra!

  • Tarik

   Skal jeg også skifte til USA Land og skifte til den engelske sprog under indstillinger..?

 10. Niels

  Det er en and. Jeg har lige modtaget 2 stk. Apple TV købt på apple.dk. De har den samme fjernbetjening med mikrofon, som sælges alle andre steder. Man skal bare skifte sproget på boksen til engelsk, så virker Siri.

  • Er du logget ind med et dansk eller amerikansk Apple ID?

   • Niels

    Jeg bruger et amerikansk Apple ID. Det var bare for at sige, at der ikke er forskel på hardwaren.

 11. Sune

  Lyder godt med Siri når man bruger amerikansk Apple ID. Har man så adgang til f.eks. DR og HBO Nordic samtidig?

 12. Martin

  Fint at der ikke er nogen forskel i hardware (ville også være dumt)…
  Men hvad med os der ikke lige har en amerikansk Apple ID?
  Eller er det den eneste måde at få SIRI (på engelsk) lige nu?
  Hvad hvis man køber den i Tyskland eller England – gør det en forskel… eller er den eneste forskel hvor ens Apple ID er registreret?
  Vil blot gerne vide lidt mere om muligheder for SIRI inden jeg bestemmer mig for om jeg vil have et Apple TV eller ej.

  • Peter

   Det kræver flere iTunes konti. Jeg har dansk, amerikansk, engelsk og i weekenden var det endda nødvendigt at lave en svensk konto for at hente en app jeg skulle bruge. Det er noget hø, men desværre nødvendigt i Apples verden.
   Den beholder fint de danske apps man har installeret, men på iPhone/iPad er der problemer med at apps fra en anden appstore end man er logget ind på, ikke bliver opdateret automatisk før man logger ind i den pågældende appstore. Det er sikkert samme problem her, men for tidligt at kunne bekræfte.

   Jeg kan dog tilføje et par ting om Siri i Danmark, som jeg ikke har set nævnt andre steder.
   Siri søger i HBO Now, selvom den ikke er installeret! Men ikke i HBO Nordic, som er installeret. Det første er jeg ret skuffet over – dvs. på sigt søger den i 117 tjenester som man ikke har abb. på :-(
   Siri søger fint i Netflix, men det amerikanske sortiment, dvs. kræver man bruger unblock-us eller lign. før man kan regne med at man rent faktisk har adgang til det den finder.
   Når den finder film der både er i Netflix og iTunes, så giver den begge muligheder, og foreslår endda, at man vælger den gratis fra Netflix :-)

   • Peter

    Glemte helt at nævne, at det er PISSE irriterende, at man ikke kan bruge Remote app’en på iPhone! Her i starten skal man taste sin mail og kodeord utallige gange, når man installere apps. (og specielt når man skifter imellem appstores :-) )

 13. Morten

  Jeg har dansk Apple id og jeg kunne godt få Siri til at virke ved at vælge US Apple store og engelsk sprog. Anvender også Unlocator men ved ikke om det har betydning.

 14. Ayoe

  Hej Uthen
  Hvordan opretter man en amerikansk itunes konto?

  Jeg har netop installeret mit nye apple tv, men jeg synes det er svært at navigere med fjernbetjeningen når jeg skal vælge bogstaver. …. tror ikke helt jeg har fundet fidusen. Nogle der kan hjælpe?

 15. Daniel

  Jeg har dansk Apple ID og Siri virker da fint.
  fandt en beskrivelse på Reddit hvordan man skal sætte region til USA, gå i Appstoren og købe noget, sige man vil være i DK, så virker Siri.

  det er kun engelsk siri, hvis nogen skulle være i tvivl

  • Martin

   Daniel – har du mulighed for at linke til den beskrivelse på Reddit?

 16. Thomas

  Det er nu ikke rigtigt..
  Jeg har selv oprettet et amerikansk Apple-id
  Og hvis man sammen med dette skifter Apple-tv sprog til engelsk… Så virker Siri.
  Også selvom boksen er købt i dk.

 17. Angus

  Lækkert at man har købt ATV 4’eren i USA og har en gammel amerikansk itunes konto! Men tjekker ATV’et location inden at jeg får lov til at pakke min sydstatsaccent fra mit ophold frem og kommandere med den?

 18. Daniel

  Hej
  Mit apple 4 tv er pludseligt begyndt at tale dansk når jeg trykker rundt i de forskellige menuer. ???
  Hun læser det op som jeg trykker hen på, også når jeg er inde i div indstillinger..