Nyheder fra WWDC 2012 – MacBook Pro, iOS 6, Mountain Lion og meget mere

applewwdc2012liveblog3462

Apples keynote ved WWDC 2012 er veloverstået. Nu fik vi endelig svar på de mange rygter der har været på det seneste. Dette bekræftede dog også at der ingen nyheder var til Apple TV i denne omgang.

MacBook Pro og MacBook Air
Apple opdatere indmaden i både Macbook Air og MacBook Pro, men stjernen i showet er helt klart en ny generation af MacBook Pro med Retina display. Det skarpe display som vi kender fra iPhone og iPad har nu også fundet vej til MacBook Pro. Appel har presset 5,184,00 pixels ned i en 15” skærm, hvilket giver den en opløsning på hele 2880 x 1800px. Det er 3 millioner flere pixels end der sidder i et HD TV. Bedste skærm på en notebook nogensinde.

De nye MacBook Pro og MacBook Air kan købes allerede fra i dag. Du kan læse mere om MacBook Pro på Apples hjemmeside.

    

OS X Mountain Lion
De nye funktioner i den store software opdatering til Mac blev præsenteret. Mange af de kendte funktioner fra iOS kommer nu også til Mac, som f.eks. Game Center, Notifikation Center, iMessage, Facebook og Twitter integration, deling af tabs i Safari via iCloud og meget mere.

Dog er den største nyhed i OS X Mountain Lion, set med Apple TV briller, helt klart at skærmspejlning nu kommer til Mac. Det vil sige at du fremover vil kunne streame skærmbilledet og lyden fra din Mac, trådløst via AirPlay, til dit Apple TV.

OS X Mountain Lion vil være tilgængelig om allerede 1 måned og kan hentes for kun $19,99, altså ca. 118 danske kroner. Du kan læse mere om OS X Mountain Lion på Apples hjemmeside.

    

iOS 6
Mange af de nye funktioner i iOS 6 blev også præsenteret til eventet. Apple lover at der er over 200 nye funktioner i den kommende store software opdatering til iPhone, iPad og iPod. Her kan blandt andet nævnes en stor forbedring af Siri og Siri kommer nu også til iPad. Apple dropper Google Maps og lancerer nu deres helt egen korttjeneste, som de har bygget op fra grunden af, med mulighed for stemmenavigation. Facebook integration, bedre kontrol over opkald du ikke har tid til at tage, mulighed for FaceTime via 3G og meget mere er at finde i iOS 6.

iOS 6 kommer til iPhone 3GS og nyere, iPad 2 og 3 samt iPod touch 4. gen. iOS 6 er tilgængelig for udviklere fra i dag. Du kan læse mere om iOS 6 på Apples hjemmeside.

    

Statistik
Som altid når Apple holder et event, så skal vi også have noget statistik over hvordan det står til, og der er rigeligt at tage af i år.

Der er nu 650.000 apps i App Store, hvoraf 225.000 af dem er lavet til iPad. Der er blevet downloadet 30 milliarder apps. Apple har betalt 5$ milliarder til de udviklere der laver apps til iOS. 32 nye lande kommer nu til App Store, hvilket giver en total på hele 155 lande – Nord Korea er ikke blandt dem endnu ;-). Der er nu 66 millioner Mac brugere. 26 millioner kopier af Lion er blevet solgt. 125 millioner brugere benytter iCloud.

Skriv kommentar


otte + en =