iPhone 6, Apple Pay og Apple Watch

Gennemgang af de nye produkter

apple-watch-guld

Få en opsummering af de nyheder Apple præsenterede ved deres event. Vi gennemgår her iPhone 6, Apple Pay og det nye Apple Watch.

iPhone 6
Apple startede deres event ved at præsenterer iPhone 6. Ikke bare én, men faktisk to nye modeller. iPhone 6 på 4.7” og iPhone 6 plus på 5.5”. Der var ingen overraskelser i designet. De nye iPhones lignede de telefoner der har været leaket på nettet de seneste måneder.

iPhone 6 har en lækker glas overflade (ikke safir) der synkront med designet er afrundet i kanterne. iPhone 6 er 6.9mm tyk og iPhone 6 plus er 7.1mm. Den større skærm betyder også flere pixels. iPhone 6 har en opløsning på 1334×750 og iPhone 6 plus stikker af med hele 1920×1080 (Retina HD).

Kameraet er stadig 8MP men nu med en forbedret sensor der selvfølgelig kan optage HD video og nu skyde slowmotion med helt op til 240 billeder i sekundet!

iPhone 6 kan bestilles i Danmark fra 26. september og vil koste mellem 5.199 kr (iPhone 6, 16GB) og 7.599 kr (iPhone 6 plus, 128 GB).


Apple Pay

Apple præsenterede også deres helt nye platform til mobilbetalinger, med et system de kalder for Apple Pay. Apple har indgået aftaler med nogle af de største kæder i USA om implementering af Apple Pay, der giver mulighed for betaling med mobilen.

Idéen er at man indlæser sit betalingskort i den nye iPhone 6. iPhone 6 gemmer dit betalingskort krypteret på en seperat chip på telefonen. Via NFC, der nu er indbygget i iPhone 6, og fingeraftryks-scanneren (Touch ID) vil man kunne gennemføre en betaling så let som at trykke på én knap. Ingen koder!

Apple Pay bliver i første omgang rullet ud i USA til oktober. Der er dog mange butikskæder der er hoppet med på idéen så det skulle undre mig om ikke det snart breder sig til resten af verden. Apple formåede at præsentere Apple Pay som en super simpel og ligetil måde at betale på.

Apple Watch
Nu kom det! Efter 2-3 år med rygter om at Apple arbejdede på et elektronisk armbånd, valgte Tim Cook her til aften at vise det frem for offentligheden. Først og fremmest navnet. Blandt rygtesites har uret fået det uofficielle navn iWatch, men Apple kalder det for “Apple Watch”.

Med Apple Watch satser Apple på at gøre uret så personligt som mulig. Selv siger de, at Apple Watch er det mit personlige produkt de til dato har skabt. Uret kan fås i to forskellige størrelser, 38mm og 42mm. Selve uret kan fås i 6 forskellige metaller, her i blandt 18-karat guld! Dertil kan du vælge mellem 6 forskellige slags bånd/remme der hver kan fås i en palet af farver.

Apple har virkelig gjort noget for at du kan finde din helt egen stil og sammensætning.

Selve uret består af en touch skærm, men ikke hvilken som helst touch skærm. Skærmen har en særlig teknologi der kan føle om du trykker blødt eller hårdt på skærmen, hvilket vil frembringe forskellige menuer. Desuden er “hjem-knappen” på uret noget Apple kalder en “Digital Crown”, altså den runde knap/hjul der typisk sidder på siden af et ur. Når du drejer på denne crown vil den have forskellig funktionalitet alt efter hvor i softwaren du befinder dig. Den bruges typisk til at vælge mellem elementer på en liste.

Apple har åbnet op for at udviklere kan lave apps til uret, hvilket bringer ekstra mange muligheder til Apple Watch. Du kan selvfølgelig også bruge Apple Watch til at betale med via. det nye Apple Pay. Apple nævnte også at Apple Watch kan styre dit Apple TV.

Uret kommer til at koste fra 349$ og vil kunne købes tidligt 2015. Fik jeg nævnt at uret er vandtæt, udstyret med pulsmåler, har trådløs opladning, indbygget højtaler og vibrator?

Apple Watch er en helt ny produktkategori for Apple og derfor er der også meget at forstå. Jeg vil anbefale dig at se nedenstående præsentationsvideo af uret og derefter kigge på uret inde på Apples nye hjemmeside.

Skriv kommentar


+ seks = fjorten

3 kommentarer

  1. Bjarne Holm

    Alt det fremviste er meget facinerende, men jeg savner facta vedr. batteritid!?

  2. Christian B

    @Bjarne – Jeg har samme spørgsmål. Apple har med vilje helt undgået at nævne det. Der er ingen informationer om det på deres hjemmeside heller. Jeg kunne forestille mig at de ikke har det fastlagt 100% endnu da uret jo først kommer i 2015.