Har du problemer med Netflix og Stofa? – Her er løsningen

Når jeg kigger i kommentarerne til de vejledninger jeg har lavet til opsætning af Netflix på Apple TV, så har der været flere tilfælde hvor kunder hos Stofa har haft problemer med at få det til at virke. Jeg har ikke selv kunne knække nøden, men det har Flemming Nielsen, der har været så venlig at sende mig en vejledningen til løsning af problemet.

Løsningen er simpelthen en router! Hvis der er spørgsmål, så stil dem i kommentarerne under artiklen, så må vi se om der er nogen der kan være behjælpelig med et svar. Jeg opdaterer løbende artiklen med brugbar info.


Grunden til at det ikke virker med det trådløse modem som er tilsendt fra Stofa, er at den tildeler IP’er som ligger hos stofa, og altså ikke lokale IP adresser. Dette kan vi så komme udenom ved at sætte en router op mellem modem og pc, se illustration herunder.

Jeg har personligt valgt at oprette en fast IP ved stofa, og peger den ned på mit stofamodem’s MAC adresse, den finder du under bunden af modemet, ligeledes skal du sætte dit modem til allways on inden på ”mine sider” og der skal du også bruger denne MAC adresse.

Du skal også sætte din router som allways on, for de fleste routere finder du gerne MAC adressen nedenunder kabinettet, ellers står det sikkert også på kassen. Når det her er sat op er du trådløs, der er sikkert en cd som skal køres for at opsætte din router, hvor der for det meste er sådan en illustration som du ser her over, HUSK at sætte din router til at kører DHCP, alt andet vil få det til at køre ustabilt har jeg fundet ud af på den hårde måde.

Nu kører dit trådløse netværk med lokale IP’er, dvs. noget som ligner dette: ( 10.0.0.1 eller 192.168.0.1 ) Igen er det lidt afhængigt af hvilken router du kører, så det er noget du må prøve at finde frem til. Her kan du gå ned i menuen start på dit windows, og starte en et commando vindue, dette kan gøres ved at finde Kør, i f.eks WinXP og derinde skrive cmd, derefter kommer der en terminal frem som ser ud som dette, inde i vinduet skriver du ipconfig /all, så får du set hvad dine interne IP’er.

Nu er du klar til at koble dit AppleTV op på dit trådløse netværk.

Skriv kommentar


tre + fem =

29 kommentarer

 1. Peter

  Til info, så er Stofa igang med at rulle ny funktionalitet ud på deres kabelmodems, der giver mulighed for at tænde for router funktionalitet direkte i kabelmodemet. Stofa kunder skal blot logge ind på MineSider, og se om de har fået et menupunkt til det… Det giver dog ikke mulighed for at ændre DNS eller laver portforwarding. Dertil skal stadig bruges en dedikeret router.
  PS: Funktionalitet bør dog vist ikke bruges endnu, hvis man har en Zaptor box der kører trådløst, eller hvis man er beta-kunde på Zaptor2.

  -2
 2. Simon

  Hvis man nu opretter en fast ip hos Stofa, skal man så stadig bruger en router imellem eller er problemet så løst? For jeg har nemlig problemer med at oprette forbindelse til Netflix selvom jeg har fuldt jeres opsætningsguide.. Håber I kan hjælpe? :)

 3. Flemming Nielsen

  Hej Simon

  Jeg har stadigvæk en router imellem, jeg kunne stadig ikke rette problemet med kun at lave fast IP

  Men inden du render ud og køber router, så prøv at undersøge om den router funktion virker hos Stofa, hvilket jeg stadig tvivler på, da den ikke opretter lokale IP’er men Stofa’s egne IP’er som jeg er informeret

  Men prøv det inden du bruger penge på en ny touter.

  MvH Flemming Nielsen

 4. Finn Schjott

  Jeg har lige hjulpet en kollega med at “lave lokalnet” og havde aldrig hørt om Stofas routerfunktionalitet før. Jeg kan fortælle at det virker perfekt, med filtrering, portforwarding og alt det andet. Man kan også selv bestemme dhcp/område og subnet. Det er spild af god energi selv at sætte noget op.
  Supporterer endda uPnP.

  //finn

 5. Peter

  Hey! Fortæl fortæl! Kan man konfigurere det hele inde fra MineSider på Stofa.dk? Og hvad med DNS – kan den ændres?

 6. Anders

  Jeg har forgæves forsøgt at få det til at virke med Stofas nye Thompson kabelmodem/router. Produktet stinker!

  Jeg har så købt en Linksys E2500 router og sat til Stofas router. På “Mine Sider” tænder man for Always on. Den indsætter selv Stofa routerens MAC adresse og derudover skal man så taste routerens MAC adresse ind som Always on.

  Herefter er du kørende fuld speed, og man slipper for at bøvle med Stofas skodrouter samt får en ordentlig hastighed og rækkevidde på sit trådløse net for det kan Stofas router heller ikke levere. Har man Zaptor køre man bare denne via det trådløse på Stofas router eller kabel til Stofas router.

 7. Finn Schjott

  @peter mf.

  Fyren havde aftenen før på den personlige side aktiveret routerfunktionaliteten, grundet en snak med Stofa support.
  Jeg koblede mig til en pc via teamviewer loggede mig på routeren via en browser (ipadresse var jvf. Ipconfig standard 192.168.0.1) og satte nødvendig portforwarding til nastjenester og dns op.
  Genstartede router og minutter senere gik jeg på mandens nas.

  //finn

 8. Peter

  Tak. Dvs det lyder til at man får adgang til selve routeren og dermed kan tilpasse den meget. Jeg troede kun at man kunne konfigurere den via mine sider og dermed meget begrænset.
  Men jeg kan desværre ikke bruge det da jeg både har en trådløs zaptor samt en zaptor2.

 9. Bjørn

  Jeg oplever samme problem som flere herinde med opsøtning af NAS-drev gennem stofas router, men blev glad da jeg hørte om tænd/sluk funktionen af routeren på “mine sider”. Jeg har nu tændt for routeren og NAS-drevet virker pludselig fortrinligt samtidigt med at vi jeg ikke længere behøver at logge på under signon siderne hver gang computeren har været slukket…MEN !
  Da jeg så skulle til at se fjernsyn gennem Zaptor har den pludselig ikke forbindelse til nettet hvilket betyder at en lang række kanaler, lejefilm, start forfra osv. ikke fungerer. Zaptoren er kablet til stofarouteren.
  Er der nogen der har oplevet dette problem og har I en løsning ?

 10. Bo

  Hvad gør man så hvis man har fibernet fra energisyd? har fulgt opsætningen til punkt og prikke men intet sker… plz help :-)

  -1
 11. Peter

  1000 tak for en kanon guide. Jeg havde kæmpe problemer. Jeg fik sat mit stofa trådløse- modem til router og genstartede alle trådløse enheder (havde lavet alle indledende manøvrer).
  Nu er der netflix på ATV2.
  Tak igen !

 12. mark

  hej hej, skal der oprettes en fast ip, før det kan lade sig gøre (sætte router mellem modem og appletv)

 13. mark

  hej igen, skal roteren kunne køre N eller er det fint med G osv ??

  ;)

  vh Mark

 14. Brian

  hejsa, her kommer lige en noob forklaring, jeg købte i sidste uge ATV, læste de forskellige vejledninger, købte abb. Ved unblockus, de har virkelig gode beskrivelser under serup, er du stadig i tvivl efter at have læst, så se blot you tube vejledningen. generede en identitet, oprettede mig med navn fra ny identitet ved netflix, men brugte egen mail og mit visa dankort. Købte gavekort over nettet og oprettede mig herefter i itunesstore us, indtastede dns oplysninger i ATV, ændrede land til us, slukkede i 10 sek. Og…… Intet, så fandt jeg denne her side, jeg kan nu meddele at jeg ser netflix uden en ekstra router som anvist øverst. Dét jeg gjorde var at logge på always on, indtaste alle Mac adresser på modemet, da jeg ikke aner hvilke der er hvad, til Always ón. Så gik jeg ind i router indstillinger og valgte den stofa ikke havde sat som standard noget med 100 computere bagved noget…., så slukkede jeg en gang for al strøm, stadig intet, så kom jeg i tanke om at jeg havde nulstillet ATV, så jeg opdaterede ATV igen, indtastede unblockus dns adr. Og skiftede land til us, og så var den der. Tak til alle jer der har taget tid til at skrie løsningsforslag herinde, uden jer havde jeg stadig været rådvild.

  Mvh,

  Brian

 15. Mikii011

  Beklager at bryde ind her, men hvordan opretter man en ny tråd ???
  Mvh
  Michael

 16. Mikii011

  got it, sorry
  Mvh
  Michael

 17. Lasse

  Tusind tak til Brian. Det løste mit problem og pludselig kunne jeg også oprette en amerikansk itunes-konto.

 18. Mads

  Jeg er ikke den skarpeste til opsætning af sådan noget her, men har fulgt guiden – tændt ATV2, opdateret til sidst nye software, ændret land til US, ladt subnet mask osv. stå på de tal der stod i forvejen, skrevet UnBlock-us DNS ind..

  Men får ikke lov at hoppe på Netflix – den siger jeg stadig er i DK og ikke kan udnytte tjensten – har Stofa, og selvom jeg har købt mig til Unblock-us så har jeg stadig dansk IP.. er der nogen der kan hjælpe?

  Jeg er bange for jeg har brug for en trin for trin guide til det her :( – sorry

 19. Peter

  @Mads: Prøv lige at sætte den i standby og tag derefter strømmen i 10 sek. Det har hjulpet mig.

 20. Mads

  @Peter: Det hjælper ikke, den fortæller mig stadig at jeg er begrænset til at bruge den danske iTunes store…

  Jeg snakkede med en supporter fra Stofanet, som sagde eneste mulighed var en fast IP, men gider da ikke købe sådan en hvis man alligevel skal ud og have en router? – Jeg havde blot forstået det sådan at der var andre muligheder end at skulle sætte en router ind imellem, hvilket er virkelig frustrerende…

 21. Peter

  Er bange for at du næppe får meget brugbar support fra Stofa vedr. brug af Unblock-us og Netflix :-)

  Jeg går ud fra at du har sikret at Unblock-US virker fra en PC, right?
  Dernæst skal du sikre at din PC og ATV har samme public-IP. Det har de IKKE, hvis de begge er tilknyttet Stofas kabelmodem, medmindre du har aktiveret Router funktionalitet på MineSider. Tjek evt. hvis du har to pc’er eller en pc og en smartphone ved at gå ind på minip.dk. (Mener ikke man kan aflæse ATV’s public-IP, anyone?)

  Kan det være problemet?

  At du ikke har fast-IP, betyder blot at du kan risikere at du lige skal logge ind med en PC engang imellem for at aktivere dit nye public-IP på unblock-us.com. Men hvis dit kabelmodem står tændt 24×7 tror jeg det sker MEGET sjældent… (Har dog selv fast-IP af andre årsager)

 22. Mads

  @Peter: Tak fordi du lige gider bruge tiden på at svare, jeg oplever ingen ændring – sætter lige scenarie 1 og 2 op – havde en kollega til at hjælpe med at sætte en router op til netværket.

  1) ATV2 har forbindelse til Stofa netværket uden nogen ændringer er lavet, jeg kører med aktiveret router funk. på “minesider” på stofa.dk – jeg har UnBlock-Us til at køre hvor de bekræfter via. hjemmesiden at jeg bruger deres DNS, dog har jeg stadig dansk IP og kan ikke færdiggøre min bestilling af NetFlix fordi den siger jeg er tilknyttet dansk iTunes, og derfor begrænset af dette.
  Herfra er jeg fortabt, aner ikke hvad mere der skal gøres?

  2) En kollega har hjulpet med at sætte en router op mellem PC og Stofa modemmet, vi skaber eget trådløse netværk, sætter router op med DNS som UnBlock-Us har leveret – sætter ATV2 op med samme DNS men med 23 istedet for 22 til sidst.
  Den kan dog ikke logge på nogle af disse netværk af uforklarlige årsager, kan den godt se dem men den kommer med en fejl hver gang jeg skal logge på.

  Jeg aner simpelthen ikke mit levende råd, jeg er ikke teknisk anlagt – plug&play er jeg god til, men rent software mæssigt står jeg 100% af.

  HJÆLP!

  -1
 23. Camilla

  Hej,

  jeg har netop købt et apple tv, og er ved at sætte det op til netflix. Jeg har oprettet en iTunes bruger der kommer fra USA, har købt iTunes gavekort, har sat aplle tv og min macbook air op til at være i USA – jeg har bare et problem… Når jeg skal se netflix, bliver jeg bedt om at indtaste CVV – altså de sidste 3 cifre på visakortet, men det skal jeg jo ikke bruge. Jeg kan ikke google mig frem til noget som helst om det – er der andre der har prøvet det/ved hvordan jeg kommer fri af det??

  VH Camilla :)

 24. lars

  @Brian tak for noob forklaringen!! Jeg har siden januar bandet og svovlet over stofanet. Men du har lige løst mit problem, og som du selv beskriver. Så helt uden at købe ekstra router, virker det nu også hos mig!! Du er min nye helt :-)

 25. Mike

  @Lars @Brian Jeg er igang med at sætte det op, men vil høre hvordan man finder mac adressen/adresserne til modemet ( her formoder jeg at det er stofa-modemmet) som skal indtastes i always-on. + vil heg høre om det er rigtig forstået at routeren inde mit stofa skal slåes til ( under hvor der står med de 100….)

 26. Mads

  Har sat mit apple tv op med amerikansk iTunes konto og unblock ip adresse. Men hvis jeg vælger netflix ikonet på Apple tv så loader den men går så direkte tilbage tilbage til hovedmenuen på apple tv? Nogen bud på problemet

 27. rene

  Hej

  Jeg har mega problemer med at bruge ublock DNS på mit appeltv.

  før havde jeg TDC som udbyder der var ikke problemer, nu har jeg noget der hedder korup antennelaug.

  Jeg har ingen problemer med at bruge netflex us på mine alm computer men på mit appel tv dur det ikke når jeg skrive de DNS adresser ind jeg får fra ublock DNS kommer mit appel tv slet ikke på nettet.

  jeg bruger en cisco epc3925.

  Nogle der ved hvad dette problem kan være.

 28. Mark

  Hej, jeg er en nørd til det her. Vil det virke hvis jeg bare køber et helt normalt internetkabel og tilslutter det sådan? :-)

 29. Carsten

  Hey,

  jeg har for nylig fjernet mit Linksys trådløse og er hoppet direkte på Stofa’s boks / netværk … og så var det jo at jeg fik problemer med Apple TV / Netflix og de andre ATV services / iTunes hjemmenetværk osv. … havde mistænkt øglerne for at have pillet for meget, men kan nu se at det åbenbart er Stofa der stinker (yes godt gættet, den udbyder er jeg ikke voldsomt glad for generelt set. Tænker at jeg imorgen – inden der gendannes ATV fabriksindstillinger – vil prøve at genindsætte mit Linksys trådløse – for det virkede da.

  Idet jeg mangler helt basal teknisk viden omkring trådløs opsætning osv., så råb lige højt en eller anden, hvis jeg skal søge andre løsninger.

  TAK !

  mvh
  Carsten