Er det ulovligt at bruge Netflix i Danmark?

Jeg har her på Apple-TV.dk lavet op til flere guides og vejledninger i både tekst og videoformat, hvor jeg trin for trin viser hvordan man opretter amerikansk iTunes konto, omgåelse af geoblocking via VPN, og oprettelse af en Netflix konto. Men er det egentlig ulovligt at udgive sig for at bo i USA, selvom man rent fysisk befinder sig i Danmark, for at få adgang til Netflix og / eller den amerikanske iTunes Store?

Disse spørgsmål er blevet taget op i programmet So Ein Ding på DR2, hvor man har fået en jurist og en internet-superbruger til at komme i studiet, så man kan få et klart svar. Her er de rigtige svar..

Er det ulovligt at oprette en amerikansk iTunes / Netflix -konto når man bor i Danmark?
Nej, det vil det som udgangspunkt ikke være. Apple / Netflix kan dog godt stille betingelser som man skal acceptere når man opretter en konto, men ikke i forhold til lovgivningen er der et problem.

Er det ulovligt at se film i Danmark via Netflix?
Der er ikke moms eller told på digitale overførselstjenester, og da vi ud fra første svar kan konkluderer, at det ikke er ulovligt at oprette en konto, så er der ingen problemer ved at se film fra Netflix i Danmark, f.eks via VPN.

Du kan derfor med god samvittighed se film og tv-serier fra USA her i Danmark. Du kan se hele det omtalte program ved at følge dette link, eller læse en dybere forklaring via dette link.

Rent personligt mener jeg dette handler om at bruge sin sunde fornuft. Tjenesterne lider ikke nogen last ved at have en dansker som bruger, fremfor en amerikaner, vi betaler det samme som hvis vi havde boet i det pågældende land.

Skriv kommentar


+ fire = ti

10 kommentarer

 1. Hej Claus.
  Tak for linket, jeg har tilladt mig at linke til det i artiklen :-)

 2. Søren Dührr Gade

  Det er super godt endelig at få focus og afklaring på emnet. Så godt so ein ding om temaet – dejligt relevant for alle os “digimenesker”.
  Desværre virker linket ikke mere….

 3. Pingback: Sådan opretter du en amerikansk iTunes konto « Software « Apple TV

 4. Ian Johannesen

  Det er så utroligt så fedt Netflix er – men for at være helt ærlig kan jeg bedre li’ at ha’ både VPN (til min laptop og iPad) – og samtidig DNS featuren når det kun koster 49kr/mdr hos BeeVPN, og de er den eneste VPN udbyder som giver begge dele i samme produkt (se deres guide på https://dk.beevpn.com/essentielle/appletv)

  /Ian

 5. Thomas

  Prøv evt. den nye service Unlocator som er i beta lige nu https://unlocator.com – virker med smart tv, spillekonsoler, apple tv og alt mulig andet.

 6. Pingback: Sådan bruger vi Apple Tv | Mors Apps