Bluetooth 4.0 og FM radio chip fundet i koden til Apple TV 3

Man kan se meget ud fra koden i iOS 5.1 beta. En udvikler har nu fundet tegn i koden på at det kommende Apple TV 3 indeholder en chip der giver mulighed for Bluetooth 4.0 og FM radio.

Bluetooth 4.0 er den nyeste teknologi indenfor Bluetooth. Teknologien findes allerede i de nyeste udgaver af MacBook Air, Mac mini og iPhone 4S. En af fordelene ved teknologien er at man ikke skal vente op til 6 sekunder på at to enheder forbinder til hinanden. Med Bluetooth 4.0 sker det på 6 millisekunder.

Men det mest nærliggende spørgsmål, er nok hvad Apple TV overhovedet skal bruge Bluetooth til. En oplagt mulighed ville være at fjerne den lidt irriterende Apple Remote’s infrarøde signal, der gør at man skal pege fjernbetjeningen mod Apple TV før den reagere, og erstatte den med Bluetooth 4.0. Dermed skal man ikke pege på Apple TV for at navigere. Det vil også sige at Apple TV ikke behøver ligge fremme, men kan gemmes væk i et skab under fjernsynet.

9to5Mac har en ide om en anden interessant anvendelsesmulighed. Man snakker meget om at Siri, Apples nye personlige assistent til iPhone 4S, kommer til at være integreret i Apple TV 3 og/eller iTV. Her kunne man forestille sig at en mikrofon er indbygget i fjernbetjeningen så du kan tale til dit fjernsyn som f.eks. “Skift til DR HR og skru lidt op for lyden” eller “Afspil seneste afsnit af Borgen”. Signalet skullet så overføres fra fjernbetjeningen til Apple TV, via Bluetooth 4.0.

Angående FM radio chippen der også sidder inden i samme chip på Apple TV 3, så tror jeg ikke det er noget vi kommer til at se brug af. Internet radio er fremtiden og det har vi jo allerede i Apple TV. Apple har faktisk FM chip i flere af deres produkter uden de bliver brugt til noget. Det er kun med iPod nano man kan lytte til FM radio på nuværende tidspunkt.

Hvad tror du Bluetooth skal bruges til i det kommende Apple TV 3?

Skriv kommentar


en + ni =

3 kommentarer

  1. Rasmus Steenholt

    Det lyder til at det blive spændene.. :D

  2. Andreas Mikkelsen

    Måske kommer man til at kunne forbinde direkte op fra PC til ATV via bluetooth uden trådløst netværk…

  3. Pingback: Nyt Apple TV bliver muligvis præsenteret samtidig med iPad 3 på onsdag 7. marts « Rygter « Apple TV