Bliver Apple TV opdateret på mandag?

Jeg tager temperaturen på muligheden for et nyt Apple TV

iTV-concept-iTV-or-Apple-TV-Martin-Hajek-001

På mandag d. 9. marts afholder Apple et event i San Francisco, hvor hovednummeret forventes at være Apple Watch, som kan købes lige rundt om hjørnet i april. Hvad er chancen for en opdatering af Apple TV?

Lad os starte ud med at sætte forventningerne. Du skal ikke regne med at se Apple TV på scenen på mandag, MEN!

Statistiken taler for sig selv
Hvis man skal kigge på statistiken, for hvor ofte Apple TV er blevet opdateret før i tiden, så er det bestemt på tide at Apple TV bliver opgraderet. Sitet MacRumors har en meget fin statistik som viser at vi aldrig har ventet så længe på en opdatering af Apple TV som nu – ikke engang tæt på.

apple-tv-opdatering-statistik

Ikke længere en hobby
Apple TV har tidligere gået for at være et “hobby projekt” for Apple, men salget er gået så godt at Tim Cook i april 2014 måtte erkende at Apple TV er trådt ud af denne kategori og ind på det mere seriøse plan.

TV interface er gammeldags
Tim Cook har udtalt sig meget skeptisk om hvordan TV interfacet er skruet sammen nu om dage. Hvis han skal være helt ærlig, så føler han at TV er fanget tilbage i 70érne. Grænsefladen er forfærdelig. Man ser ting på det tidspunkt det bliver sendt, med mindre man selv husker at optage det, fortæller han.

Apple kan have brugt de sidste par år på at skrue en løsning sammen der er mere moderne. Se mere her (video).

Apps er blevet uoverskueligt
Apple har travlt med at tilføje nye apps på Apple TV. Aktiviteten er rigtig stor, desværre primært på den amerikanske del af platformen, men alle disse apps ligger på hjemskærmen og bliver mere og mere uoverskuelig at bladre igennem. Der er brug for en opdatering af brugerinterfacet. Det kunne en søgefunktion f.eks. hjælpe med.

Der mangler en App Store
Hvorfor er der ikke en App Stor på Apple TV? Det virker rigtig oplagt for Apple at lave en App Store til Apple TV hvor brugeren kan hente videospil og andre apps der kan hjælpe med et overblik over hvad der kommer i TV mm.

Vi må vente og se hvad der sker på mandag. Du kan læse mere om hvordan du ser Apple eventet på mandag her.

Skriv kommentar


+ to = syv