Apple TV har fået en ny ven – Libratone Lounge

Libratone_Lounge_BlackTV_standFLOOR_RGB

Den danske højtalerproducent, Libratone, har venligst udlånt mig et eksemplar af Libratone Lounge, der er særlig velegnet til dit fjernsyn hjemme i stuen, herunder Apple TV. Enheden stod hos mig i en uges tid og i denne artikel gennemgår jeg mine erfaringer.

Moderne fladskærme bliver tyndere og tyndere. Forbrugerne kan lide det og det ser smart ud! Men med et ultraslangt fjernsyn, er der ofte en stor ulempe – dårlig lyd. De indbyggede højtalere er meget små og kan til nød klare basale hverdagsformål som nyhedsudsendelser og lignende.

Det er så her Libraton Lounge kommer ind i billedet. Højtaleren er en enkeltstående enhed der ikke behøver forstærker, mange kabler osv. til at udføre sit job. Den er det, som mange måske kender, som en soundbar man kan tilslutte sit fjernsyn, men den kan også stå for sig selv som et anlæg.

Størrelsen
Det første man lægger mærke til, når man ser højtaleren, er for mit vedkommende, helt klart størrelsen. Pakket ind i sin kasse med et håndtag i hver side og med sin kampvægt på 12 kilo, kunne det selv for mig med lange arme være svært at håndtere den. Selv pakket ud af kassen virker den meget dominerende med en højde på 22 cm og en bredde på 1 meter. For at give en ide om hvor stor den er, så kan jeg sige at den faktisk er en lille smule bredere end mit 40” fjernsyn.

Størrelsen giver dog god mening når man tænder for enheden, men det kommer jeg tilbage til. Indeni er der heller ikke sparet på pladsen. Her finder man 1 x 8” subwoofer, 2 x 4” mellemtone og 2 x 1” diskant der til sammen har en udgangseffekt på 150W.

Detaljerne
Højtaleren ligger i den dyre ende og derfor forventer man også noget særligt der kan godtgøre prisen på ca. 9.000 kr,- og det formår Libratone Lounge også.

Når man pakker højtaleren ud af æsken, bliver man mødt af en smart brugsanvisning, der er delt op i de forskellige måder man kan opsætte højtaleren på. Den fine opdeling og de ganske få sider der kort forklarer med tekst og billeder, giver mig virkelig lyst til at læse dem, i modsætning til mange andre produkter med deres tykke vejledninger. Godt påfund! Se billede.

Med højtaleren medfølger der også et vægbeslag med indbygget vaterpas, endnu en fin detalje, der kan hjælpe dig, hvis den skal skrues op på væggen. Se billede.

Enheden betjenes af kun 1 synlig knap, der ved hjælp af forskellige farver indikere hvad status er. Knappen er samtidig formet som firmaets logo og dermed er der fjernet en ekstra irritation fra øjet, der er med til at fuldføre det skandinaviske design.

På fronten af højtaleren er det ikke almindeligt stof der beklæder den store enhed, nej det er det lækre og kostbare kashmir uld. Højtaleren kan fås i 4 forskellige farver: sort, grå, sand og rød. Disse farver kan skiftes efterfølgende.

På toppen er en lækker hvid højglans flade. Her bliver jeg dog mødt af min første skuffelse. Samlingen mellem den hvide flade og bagsiden er ikke 100% fuldført, og man kan desværre se en masse små huller i limen mellem de to flader.  Se billede. *Jeg har efterfølgende fået bekræftet fra Libratone, at min model var en af de tidlige reviewmodeller, som er fra pre-produktions serierne, hvilket vil sige at problemet ikke eksistere længere.

Opsætning
Med kun én knap og intet display på højtaleren var jeg ret spændt på hvor omstændigt det ville blive, at opsætte den til mit trådløse netværk, der er beskyttet med kode, så jeg kunne benytte mig af den indbyggede AirPlay. Det viste sig dog at være ganske enkelt og efter få minutter spillede jeg den første musik trådløst fra min iPhone.

Jeg valgte at opsætte den ved hjælp af min iPhone, men det kan også gøres via andre enheder. Opsætningen foregik blot ved at tænde for højtaleren og vente et øjeblik hvorefter den lavede sit eget trådløse netværk. Nu kunne jeg vælge “Libratone” i oversigten over trådløse netværk på min iPhone. Når forbindelsen var oprettet skulle jeg blot indtaste en IP-adresse i Safari, følge et par trin på den viste hjemmeside og wupti, det var det.

Lyden
Lyden i Libratone Lounge imponerer. Det overraskede mig i første omgang, hvor højt den engentlig kan spille. Den vil sikkert kunne bruges til en fest i stuen uden problemer. Jeg nåede aldrig at skue helt op for enheden, da det i såfald begyndte at gøre ondt i mine ører. Behovet var der simpelthen ikke og det er jo rart.

Når jeg spillede højt, var der ikke forvrængninger i lyden som man kender fra små anlæg, der begynder at halte bagefter jo mere man drejer på knappen. Højtaleren viser klart overskud og det er næsten som om den siger: “Var det virkelig alt, har du ikke mere at byde på?”.

Lyden kan finjusteres yderligere ved hjælp af Libratones app, der kan hentes gratis fra App Store. I appen har du, udover at kunne ændre lydstyrken, også mulighed for at tilpasse den til den slags musik du lytter til. Der findes en lang liste med foruddefinerede valgmuligheder som f.eks; rock the house, jazz club, movie time og live concert.

Helt specifikt savnede jeg en mere dyb bas og derfor ærgrer jeg mig også, da jeg få dage efter at have afleveret højtaleren tilbage, fik nyheden om at der var kommet en software opdatering til højtaleren, der blandt andet skulle være med til at forbedre netop dette. Det er dog det fede ved en SÅ moderne højtaler. Selvom den er blevet udgivet og står hjemme i din stue, så kan Libratone stadig gøre den bedre, hvis du installerer de løbende opdateringer.

Jeg brugte mest højtaleren sammen med fjernsynet og da jeg så film via Apple TV. Her var det tydeligt, da jeg afprøvede forskellen på lyden fra fjernsynet og lyden fra højtaleren ved skiftevis at tænde og slukke for den. Især ved film er det rart at have Libratone Lounge liggende. Den har virkelig åbnet op for, hvor vigtigt det er, at have en soundbar eller anden form for eksterne højtalere tilsluttet fladskærmen.

AirPlay
Højtaleren har indbygget Apples AirPlay teknologi og der er dermed åbnet op for et kæmpe antal af enheder, der kan afspille musik trådløst. AirPlay er indbygget i iPad, iPhone, iPod Touch, Apple TV og Mac. Du kan dermed sidde i sofaen med din iPhone i hånden og afspille musik trådløst via Libratone Lounge. Hvis du har flere AirPlay kompatible højtalere, kan du afspille musik trådløst til dem synkoniseret på samme tid.

Konklusion
Lyden i Libratone Lounge skuffer bestemt ikke. Til prisen og med dette design forventer jeg meget og mine forventinger blev skam også indfriet. Har du lyst til at bruge mange penge på flot design og god lyd, så er den klart anbefalelsesværdig. Mit bedste råd vil dog være, at man tager ned i en butik og ser den med egne øjne, inden man træffer en beslutning – størrelsen overrasker.

Skriv kommentar


+ to = ti

1 kommentar

  1. Jan Uno Petersen

    I mangler at fortælle om bagsiden, nemlig at lyd og wifi kører i samme frekvensområde og derfor forstyrrer hinanden. Kan måske være et større problem i de “gamle” libratone højttalere. Min internet forbindelse går fra 20-30 mb donwload til 2-3 når jeg bruger wifi og libratone samtiidig

    -2