Apple-TV.dk: Det kan vi forvente til WWDC 2011 i aften

I aften kl 19 dansk tid går det løs til WWDC, Worldwide Developers Conference, hvor Steve Jobs vil præsenterer en masse spændende nyheder på en scene med et stort publikum i San Francisco. Men hvad er det præcis der kommer til at ske? Det er der ingen der ved, men det vil jeg i denne artikel komme med mit bud på.

Vi ved med sikkerhed hvilke hovedemner der vil blive talt om til keynoten. Apple sendte en pressemeddelse 31. maj, hvori der står at OS X Lion (Apples nye styresystem til Mac), iOS 5 og iCloud vil blive præsenteret. Men igen, præcis hvad iOS 5 eller iCloud kommer til at kunne er uvidst, men jeg har dog nogle gode bud:

iOS 5 – Næste styresystem til iPhone, iPod Touch og iPad
Det nye iOS 5 er længe ventet og kommer med over 100 nye funktioner, store og små.

1) Vi vil næsten med sikkerhed komme til at se et helt nyt notifikationssystem, som kommer til at erstatte det nuværende meget enkle, men ikke særlig gennemtænkte system. Det vil sige en helt ny måde at modtage push notifikationer, og udnytte alt den tomme plads der er, når man låser sin iPhone op. Det kunne f.eks. være ved at vise kommende aftaler i kalenderen, ulæste emails, SMS beskeder osv.

2) Sociale tjenester som Facebook og Twitter er meget populært, og det er en af de ting vi bruger rigtig meget af vores tid på. Derfor tror jeg Twitter og Facebook vil være programmeret dybt ind i det nye iOS 5. Twitter har for ganske nylig lanceret deres egen billedtjeneste der gør det muligt at Tweete billeder. Det ville være oplagt med en “Del på Twitter” knap, direkte inde i Foto appen.

3) At opdatere sine apps er nemt, men irriterende. Ville det ikke være smart hvis det bare skete automatisk uden du behøver at tænke over det? Det er en af de seneste rygter der er dukket op inden for de sidste par uger, da man fandt en interresant ny sætning i iTunes.

OS X Lion – Næste styresystem til Mac
Vi ved allerede hvad Apples nye styresystem, Lion, kommer til at kunne, selvom det ikke er kommet på hylderne i butikkerne endnu. Det har nemlig været muligt at hjælpe Apple med at teste Lion de sidste par måneder, hvis man er udvikler. Det er dog ikke til at sige om Apple hiver nogle ekstra funktioner op af hatten. Lion er så godt som klar til udgivelse og rygter peger på at det bliver udgivet allerede 14. juni, til en ekstremt lav pris. Læs om de nye funktioner her.

iCloud – Alle dine filer i skyen
iCloud er navnet på Apples nye tjeneste der gør det muligt at lægge sine filer ud i “skyen” på Apples servere, så man kan tilgå sine filer overalt. Apple har været i forhandlinger med musikindustrien i lang tid og det lader til de har fået en aftale i hus. Jeg forestiller mig at iTunes scanner dine musikkøb og dermed tjekker hvilke numre du har adgang til. Alt din musik bliver derefter tilgængelig i skyen, uden du behøver uploade. Du kan afspille musikken over internettet så man ikke behøver have musikken liggende fysisk på sin enhed. Et endnu vildere skridt ville være at man har ALT sit indhold i skyen og man så kan tage en hvilken som helst iPhone, logge på den med sit Apple ID, og så har man adgang til alle sine ting, som var det sin egen iPhone.

One more thing – iPhone 5?
Hvert år til WWDC de sidste 4 år er der blevet præsenteret en ny iPhone. Men rigtig mange rygter peger på at vi først vil se en ny iPhone tidligst til september i år. Jeg kan personligt ikke se hvorfor Apple skulle bryde denne tradisjon i år, og derfor tror (og håber) jeg at iPhone 5 vil blive præsenteret som “One more thing” til sidst i keynoten.

Umiddelbart går der desværre ikke rygter om at der vil ske noget med Apple TV, men vi må vente og se. Hvis Apple streamer keynoten live, så lægger jeg et link herind på siden. Du vil kunne læse om alt der er sket til keynoten her på siden, umiddelbart efter det er slut ca. kl. 20-21.

Det bliver en spændende aften!

Skriv kommentar


+ otte = seksten