Apple inviterer til WWDC 2014 – hvad kan vi forvente?

wwdc14-image-branding

Apple inviterer udviklere til deres årlige udgave af WWDC der kommer til at løbe af stablen fra 2. juni 2014 i Moscone West i San Francisco som sædvanlig. Apple har tidligere udtalt at det er det største sted de kan finde.

Ved WWDC har udviklere fra hele verden mulighed for at være med til et arrangement der spænder sig over en hel uge, hvor man kan arbejde sammen med over 1.000 Apple ingeniører og se mere end 100 tekniske sessioner.

Mere interessant for os andre, så starter ugen altid ud med en stor anlagt presentation/keynote hvor Apple fremviser nyt software og nye produkter. Ingen aner på forhånd hvad Apple har tænkt sig at vise, men der er dog ting som næsten siger sig selv. Disse ting gennemgår jeg herunder og desuden kigger jeg også på andre rygter som der er en chance for at vi måske ser til. Er det f.eks. ikke snart ved at være tid til et nyt Apple TV? Det mener jeg i hvert fald – forklaring følger.

Dette kan vi forvente at se
Du kan forvente at se næste version af iOS til iPhone, iPad og iPod Touch. Med iOS 8 vil en række nye funktioner i styresystemet blive fremvist. Flere ting peger på at opdateringen kommer til at have et stort fokus på sundhed, der formentlig kommer til at snakke sammen med iWatch, som jeg vender tilbage til senere. iOS 8 bliver i første omgang frigivet til udviklere, så de har tid til at teste og skrive apps til det nye system, inden det frigives til alle.

Styresystemet til Mac, OS X 10.10, forventes også at blive præsenteret med en række nye funktioner. Derudover burde vi som minimum også høre nyt om næste generation af MacBook Air og MacBook Pro.

Dette kan vi måske forvente at se
WWDC afholdes fortrinvis for at informere udviklere og derfor er hovedfokuset også software, men alligevel har der været plads til produktnyheder fra Apple de tidligere år.

iWatch
Vi kan være heldige at Apple trækker det største es op ad hatten og viser deres planer for iWatch, der forventes at blive en ny elektronisk enhed der kan bæres om håndledet. iWatch har været navnet som dette nye elektroniske armbånd har båret i de år rygterne har floreret, og det har garanteret ikke meget med et ur at gøre, faktiak alt andet.

iWatch forventes at have stor fokus på sundhed. Der vil blandt andet være indbygget nogle avancerede optiske sensorer, der kan måle blodets indhold af ilt samt ens puls. Derudover er der snak om at “uret” vil være beklædt med safir glas, der er det hårdeste materiale i verden næst efter diamant. Desuden kommer uret til at snakke sammen med din iPhone, så du kan tjekke SMSér, foretage opkald, se app´s og give Siri kommandoer.

Konkurrenterne, Samsung, Google og Motorola har allerede meldt sig på banen og har præsenteret deres bud på et elektronisk armbånd, blot som en reaktion på de rygter der har været på Apples iWatch. Derfor bliver det utrolig spændende at se hvad Apple har i tankterne med iWatch og om det kommer til at feje konkurrenterne af banen med længder, som vi så det da iPhon kom til verden i 2007.

Apple TV
Hvad sker der af nye ting med Apple TV? Ja, der sker faktisk ikke rigtig noget, udadtil. Sidste opdatering af Apple TV var i marts 2012 og dette er i skrivende stund hele 775 dage siden. Det er med næsten 200 dage det længste vi har måtte vente på en opdatering i hele Apple TV´s historie. Apple har længe kaldt Apple TV for en hobby, men med et salg på 1 milliard kroner i sidste kvatal er Apple holdt op med at bruge denne betegnelse. Apple TV er om man vil det eller ej en succes.

Men hvad kommer der så til at ske med Apple TV i fremtiden? Det mest oplagte vil være at Apple præsentere en App Store til Apple TV. Altså mulighed for at downloade specialbyggede apps der passer til dit TV, fra en butik, fuldstændig som du kender det fra din iPhone, iPad og Mac. Apple TV er sidste sted denne funktionalitet mangler og derfor vil det være oplagt at fortælle om til udviklerkonferencen WWDC.

Udseendet kan også ændre sig på Apple TV, så det kommer til at følge samme stil som iPhone og iPad. Vedlagte billede er et eksempel på hvordan det måske kan komme til at tage sig ud.

Under alle omstændigheder bliver det spændende at se hvad der sker til WWDC 2014 og derfor bør du allerede nu skrive 2. juni i kalenderen.

Skriv kommentar


ni + = elve

2 kommentarer

  1. Pingback: 20 millioner Apple TV solgt « Nyheder « Apple TV

  2. Pingback: Bekræftet: Apple streamer WWDC live « Nyheder « Apple TV