Apple investerer 6,3 mia. i nyt datacenter i Danmark

Det nye datacenter skal ligge i Viborg

apple-store-nyc

Apple kunne i en pressemeddelelse i dag fortælle at de har tænkt sig at bygge et gigantisk datacenter i den midtjyske by Foulum nordøst for Viborg.

Datacentret bliver en af verdens største, vi snakker 166.000 kvadratmeter, og i bedste Apple stil kommer det til at være drevet af 100% grøn energi der skal komme fra vind og vandkraft.

Datacenteret i Viborg skal drive Apples online tjenester som iTunes Store, App Store, iMessage, Siri og deres kort-tjeneste.

Apple satser på at datacenteret står klar allerede i 2017. Flere danske medier nævner andre årstal, men 2017 er altså det årstal der står i Apples egen pressemeddelelse. Det nye datacenter vil som minimum blive drevet frem til 2026 og Apple mener det vil skabe 300 jobs. 300 jobs er dog meget konservativt sat, mener Viborgs borgmester der selv mener det vil skabe op mod +900 jobs.

To af grundene til at Apple har valgt at placere deres datacenter i lige netop Viborg, er de unikke muligheder Viborg kommune har kunne give Apple. Det kommer til at ligge lige op af en af Danmarks største transformatorstationer og overskudsvarme fra udstyret i bygningen føres videre, så energien kan opvarme boliger i området.

For at sætte det nye datacenter i perspektiv, så regner man med at det vil komme til at bruge 30% mere strøm end hele Viborg kommune.

En investering af denne kaliber kommer ikke af sig selv. “Invest in Denmark” og Viborg Kommune har i tre år arbejdet tæt sammen om at trække denne investering hjem. Der er blevet holdt over 100 møder.

»Apple sagde: I skal vise os noget, som vi aldrig har set før. Det gjorde Viborg, og derfor vandt de,« siger Mogens Jensen, der er handels- og udviklingsminister, ifølge business.dk.

Skriv kommentar


+ syv = ni

2 kommentarer

  1. Andreas

    Er der nogen der ved hvor meget overskudsvarme de kommer til at producere? Har hørt at der skulle være tale om nok til hele Viborg, Randers og Silkeborg.

  2. Magnus

    Hvad skal der ske med bygningen når apple ikke skal bruge den mere