Apple har præsenteret et nyt Apple TV

Så kom App Store endelig!

apple-tv-fjernsyn-og-fjernbetjening

Så skete det endelig. 9/9 2015 blev dagen hvor Apple løftede sløret for den længe ventede opdatering af Apple TV. Det nye Apple TV giver en komplet ny brugeroplevelse og du bør ændre din opfattelse af hvad Apple TV er blevet til.

Helt ny fjernbetjening
Fjernbetjeningen til det nye Apple TV har fået en komplet overhaling. Først og fremmest er fjernbetjeningen ikke sølvfarvet længere, den er sort så den matcher Apple TV boksen.

Toppen af fjernbetjeningen er touch modtagelig, hvilket vil sige at du kan swipe med fingeren for at bladre mellem elementerne på Apple TV. Den udgør hvad pilene tidligere gjorde på fjernbetjeningen og lidt til. Derudover er der tilføjet knapper til at skrue op og ned for lyden, en knap der tager dig til hjemskærmen (ikke menu) og en såkaldt Siri-knap. Den kommer jeg nærmere ind på.

I fjernbetjeningen er der indbygget et accelerometer og et gyroskop, hvilket vil sige at den kan mærke dine bevægelser. Dermed kan den bruges til at spille spil med.

Fjernbetjeningen indeholder ikke længere udskiftelige batterier. I stedet sidder der et lightning stik så du blot kan lade den op med dit iPhone kabel. Dette skal du gøre ca. hver 3. måned.

bluetooth_apple-tv-fjernbetjening

 

Helt nyt interface
Tim Cook har tidligere givet hint om at et nyt og revolutionerende tv interface var på vej, da han dissede den måde nutidens TV interface stadig hænger tilbage i 70érne.

Hele styresystemet har fået en frisk overhaling baseret på iOS, og det kalder de for tvOS. Den største nyhed i styresystemet er at der nu endelig er kommet en App Store, så du nu kan hente nye og spændende Apps til dit Apple TV. Det kan f.eks. være Netflix, Vejrudsigten, Apple Music, en TV-kanal, spil eller sågar køb af tøj direkte fra dit fjernsyn.

Den hurtigste måde at navigere rundt på Apple TV er ved hjælp af Apples virtuelle assistent Siri. Der sidder en mikrofon i fjernbetjeningen, så du fortæller blot hvad du vil se og så finder Apple TV indholdet til dig og åbner den rigtige app.

Du kan sige ting som “Afspil 2. sæson af House og Cards” eller “Vis James Bond film med Sean Connery”. Hvis du ikke hørte hvad der blev sagt, kan du også sige “Hvad sagde hun” og så vil Apple TV automatisk spole 15 sekunder tilbage og sætter underteksterne på. Dette er blot et lille udpluk af alle de smarte features!

nyt-apple-tv-interface

Klar til spil
Det nye Apple TV og den nye App Store er gearet til spil og gaming. Du kan bruge fjernbetjeningen som rat i et bilspil eller som bat i et spil baseball. Derudover understøtter Apple TV mulighed for tilkobling af tredjepart controllers.

Til at starte med kommer det til at være begrænset med spil på Apple TV, da udviklerne først kan begynde at lave apps nu. Dog kan Apple blandt andet love at det populære Guitar Hero kommer til Apple TV.

Skulle det blive for vildt (og det siger Apple at det gør), kan man købe en særskilt strap som du kan binde mellem dit håndled og fjernbetjeningen så du ikke taber den i din ivrighed.

apple-tv-spil-guitar-hero

Hvad koster den?
Det nye Apple TV kommer i to forskellige modeller. 32GB til $149 og 64GB til $199, hvilket i den aktuelle valutakurs er henholdsvis 992 kr og 1326 kr.

Boksen købes fra slut oktober måned i 80 lande. Vi er endnu ikke klar over hvilke lande det drejer sig om, men der er rigtig stor chance for at Danmark er med på denne liste for en gangs skyld!

Skriv kommentar


syv + = ti

3 kommentarer

 1. Klaus

  Vores familie har udelukkende set tv via DR.TV app på ipad, de seneste år. Vil man kunne se DR.TV direkte via app på det nye Apple TV?

  Standarder som HbbTV virker håbløst forældede, da de kræver antennesignal og det burde ikke være nødvendigt med kabeltilslutning, Chromecast, Airplay, etc. for at kunne se DR.TV direkte på ens tv.

  -1
  • Danny

   Hej Klaus. Det er helt klart muligt, og sikkert også i DRs interesse, da de gerne vil have deres platform eksponeret på så mange enheder som muligt. Apple gav jo udviklere lov til at gå igang med at udvikle deres apps det nye Apple TV allerede igår så vidt jeg forstod. Dog er DR ikke kendt for at være de hurtigste når det kommer til at udvikle deres apps så du skal måske væbne dig med en smule tålmodighed

   De bedste hilsner
   Danny

 2. Ulrik

  Med udvidelsen af appstore på appletv, burde DRs og TV2plays apps vel også virke derigennem?
  Eller det burde da ikke være svært for DR eller TV2 at videre udvikle deres allerede eksisterende iphone/ipad app til en appeltv store.

  -2