Alle nyhederne fra WWDC 2013

tile_ios7_image

Apple afholdte et fantastisk event til deres åbningsshow ved WWDC 2013 med en masse overraskelser og samtidig også ting vi allerede vidste ville ske. Læs om alle detaljerne her.

MacBook Air
Apple har opgraderet Macbook Air, hvor den vildeste nyhed nok er, at batteriet nu holder hele dagen. På 13” MacBook Air kunne man tidligere bruge den i op til 7 timer. Nu kan man bruge den i hele 12 timer! Det må siges at være en fantastisk bedrift. Den er desuden opgraderet med nyeste Intel processor, 802.11ac Wi-Fi support, 45% hurtigere flash-harddisk. 11”-modellen kommer endda som standard nu med 128GB plads (dobbelt op), stadig til samme pris.

Mac OS X – Mavericks
Den nyeste store opdatering til styresystemet på Mac kommer til at hedde OS X Mavericks. Af nye store funktioner kan nævnes, iBooks, Apple Maps, redesignet kalender, redesignet Safari med hastighedsforbedringer, iCloud Keychain med mulighed for at gemme sine koder og dankortoplysninger i iCloud så du altid har dem tilgængelig på tværs af alle dine Apple-enheder, mulighed for flere skriveborde på flere skærm (også Apple TV), forbedring af notifikationer oppe i højre hjørne, mulighed for at lave tabs/faner i Finder, sæt tags på dine filer så du lettere kan finde dem frem og meget meget mere.

iWork i iCloud
Forestil dig at du kan arbejde i, Pages, Numbers og Keynote uanset hvilken computer du befinder dig ved, blot ved hjælp af en browser. Apple viste en meget lovende beta frem, hvor det er muligt at tilgå og redigere i sine dokumenter direkte i en browser. Det virker både på Windows og Mac i Safari (bedst understøttet), Google Chrome og Internet Explorer.

Mac Pro
Mac Pro, ej ikke at forveksle med MacBook Pro, er Apples desktop computer til professionelle brugere. Her snakker vi personer og virksomheder der arbejder med krævende arbejde der kræver kraftige maskiner. Mac Pro har længe været en stor og lidt klodset kasse, men i dag præsenterede Apple helt utraditionelt et smug kig på deres kommende Mac Pro. Det første man bider mærke i, er en komplet ny form. Lidt uforskammet sagt kan man sige den ligner en skraldespand, dog den mest lækre af slagsen! Computeren er cirkelformet og er noget der ligner halv størrelse i forhold til den nuværende. Indmaden er op til dobbelt så hurtig.

AirPort Extreme og AirPort Time Capsule
En helt redesignet AirPort Extreme der er op til 3 gange hurtigere end den nuværende version og med nyeste trådløse teknologi. AirPort Extreme og Airport Time Capsule kommer til at ligne hinanden til forveksling. De er blevet ret høje og slanke, hvilket skyldes en bedre antenne.

iOS 7
Ja, så skete det! Den mest omfattende ændring af iOS siden iPhone blev præsenteret tilbage i 2007 blev i dag fremvist. Apple har med John Ive i spidsen komplet redesignet hele iOS, til et mere simpelt, flat og innovativt user interface. Selvom alt nu ser anderldes ud, så er tingene stadig som du kender det, så du vil stadig med lethed kunne finde rundt, nu er det blot blevet mere lækkert!

Af nyheder kan nævnes en ny låseskærm, control center med hurtig mulighed for at slå basale ting til/fra, AirDrop med mulighed for let deling af filer mellem dem du er i nærheden af, ny måde at bladre mellem dine åbne programmer, ny vejr app, ny besked app, ny kalender app, ja forestil dig en nytænkning af alle apps, så det nu står endnu mere lækkert og indbydende end nogensinde. Selv ikonerne på hjemskærmen har fået nyt design.

Du må vente med at få fingrene i iOS 7 til efteråret. Indtil da kan du savle over disse billeder. :-)

Skriv kommentar


+ ni = atten

2 kommentarer

  1. Robin Roy Hansen

    I skriver om Mac Pro´en at den ” er noget der ligner halv størrelse i forhold til den nuværende.” Det må i vist hellere præcisere.

    Apple sagde selv, at den har 1/8 volumen af den nuværende brødkasse. Så I mener nok “noget der ligner den halve højde i forhold til den nuværende”.

    Apple nævnte, at flere enheder er dobbelt så hurtigere som den nuværende model. Men gør disse – i kombination – ikke, at maskinen bliver MERE end dobbelt så hurtig som den nuværende model?