Alle nyhederne fra Apples event 22. oktober

ipad-air-stand-up-thumb

Ved Apples event 22. oktober var der travlt på scenen i San Francisco. Apple langede flere nye produkter og et par overraskelser over disken. Dette er en opsummering af nyhederne.

OS X Mavericks
OS X Mavericks, det nye styresystem til Mac, er nu udkommet med 200 nye features. Heriblandt kan nævnes forbedring af strømforbruget. Blot ved at installere Mavericks vil du opnå en hel times ekstra strøm til webbrowsing. Apple Maps er kommet til Mac. Kalenderen er opdateret. iCloud Keychain gemmer dine kodeord og dankortoplysninger, så du altid har adgang til dem fra din iPhone, Mac, iPad osv. Den nok mest overraskende nyhed er at Mavericks er gratis! Du kan læse om alle nyhederne på Apples hjemmeside.

MacBook Pro
Apple udgiver en ny MacBook Pro 13” og 15”. Den er blevet lettere, tyndere, har fået opgraderet processoren til en Intel Haswell 4. gen. dual core. 90% hurtigere grafik og hele 2 timers forbedring af batteritiden – altså op til 9 timer. 60% hurtigere flashhukommelse. Prisen har Apple valgt at lave helt om på, så en MacBook Pro 13” nu kan fås fra $1299 i stedet for $1499. Den kan købes allerede nu.

Mac Pro
Den nye Mac Pro er ikke udkommet endnu, men der blev fortalt en masse om de vilde specifikationer den kommer til at have. Apple lover den vil blive sat til salg til december i år. Læs mere om Mac Pro på Apples hjemmeside.

iLife
Apple præsenterede deres største opdatering af deres apps til dato. iPhoto, GarageBand og iMovie er blevet komplet redesignet så de passer perfekt til iOS 7 og OS X Mavericks. Også her er der gode nyheder mht. prisen. iLife bliver gratis ved køb af en ny Mac eller iOS-enhed.

iWork
Apple præsenterede også opdateringer af iWork. Pages, Numbers og Keynote er blevet komplet redesignet og udviklet fra bunden. iWork kan ses, bruges og redigeres på både iPad, iPhone og Mac. Du kan endda redigere dine dokumenter direkte via en browser. iWork bliver også gratis ved køb af en ny Mac eller iOS-enhed.

iPad Air
iPad har nu fået nyt navn. Den hedder nu iPad Air og dette skyldes at iPad nu har fået en tyndere ramme. Rammen er nu 43% mindre end den tidligere iPad. iPad Air er blevet 20% tyndere og vejer nu kun 453 gram. Det gør den til den letteste fuldstørrelse tablet i verden. Den er pakket med den nye A7 chip der er 2 gange så hurtig som tidligere model og forbedring af grafikken. Den kan desuden optage 1080p HD video og den har nu fået to indbyggede mikrofoner til forbedring af lyden. Den kommer til Danmark 1. november.

iPad Mini
Apple kom også med en opdatering til den lille iPad mini. iPad mini har nu endelig fået retina skærm, hvilket gør at opløsningen er så god, at man ikke kan skelne mellem de forskellige pixels fra normal arbejdsafstand. Den lille fyr har en skærm på 7,9” og en opløsning på 2048 x 1536 (den samme opløsning som iPad Air). iPad mini har også fået A7 chippen, hvilket giver den op til 4 x hurtigere og 8 x hurtigere grafik. Batteriet holder 10 timer.

 

Ingen nyheder om Apple TV i denne omgang.

Skriv kommentar


+ seks = syv